Välkommen till Illyrian's

Serverar det bästa sedan 2010 | Läs mer om oss

Varifrån kommer namnet?

Illyria var ett område i västra Balkan, beläget där republikerna Kosovo och Albanien i dag finns. En av de olika folkstammarna som bebodde en del av Illyrian var Dardanerna. Dardanerna bode på det område som i dag är Kosovo. Illyrianerna var bland de första invånarna i Europa. Språket de talade tros ha varit ett slags indo-europeiskt språk. Det illyrianska riket byggdes av kung Bardhyllus år 359 före Kristus. Den makedonska kungen Perdikkas III dog i ett slag mot Illyrians, men ett år senare besegrade den senare kungen av Makedonien, kung Filippos II, illyrianerna i ett nytt slag. Alexander den store var den följande i raden av härskare som besegrade illyrianerna år 335 före Kristus. Illyrianerna slog följe med Alexander den store i en dennes krigsstråk i Persien. Efter Alexander den stores död slog sig illyrianerna fria från det makedoniska herraväldet. Det romerska riket besegrade senare illyrianska pirater som försökte ta över romerska krigsskepp och den romerska cesaren Tiberius erövrade Illyria och gjorde det till en romersk provins.

Om oss och vårt företag

Illyrians är en familjerestaurang som grundades år 2010. Under årens lopp har restaurangen vuxit och hittat sin form. Vi gör mat av god kvalitet och med över 20 års erfarenhet av matlagning. Illyrians är en trendig restaurang och pizzeria som fokuserar på kvalitet och kundservice. Vi uppdaterar vår meny en gång om året och vi har ofta nya “off-the-menu”-erbjudanden. Kvalitet, service och hygien är grunden till vårt företag och något vi håller hårt på.

Restaurangen rymmer upp till 30 personer. Vi rekommenderar att ni reserverar bord för er grupp på fler än fem personer för att garantera att ni ryms i restaurangen. Bordsreservationer tas emot fram till två timmar innan stängning.

Vår restaurang har nu också serveringsrätt för alkohol (öl, cider, max 4,7%). Då restaurangen är så gott som fullsatt visar vi våra kunder till bordet för att garantera en effektiv och jämnlik service.

Vi tar emot beställningar per telefon, men endast för take-away. Vårt kök stänger en halv timme innan restaurangen stänger. Telefonbeställningar tas emot till 45 minuter innan restaurangen stänger. Vi tar emot nya middagsgäster till restaurangen upp till en timme innan stängningsdags. Om du har önskemål som inte finns på menyn försöker vi uppfylla dina önskemål i mån av möjlighet.

Din respons är viktig för oss och om du har frågor eller konstruktiv kritik till oss får du gärna använda “feedback” formuläret för att kontakta oss. På feedbackformuläret kan du också ställa frågor och komma med idéer.

Nyheter

Vi är på semester från 20 juni till början av augusti. Vi önskar alla en trevlig sommar.

Boka Bord

OBS! Innan du bokar bord, se om vi har öppet den dagen. Bokningar samma dag måste göras före kl. 10.30. Efter det är det bara att ringa 06 317 7773. Tack!

PLEASE NOTE: check from the news if we are open in that reservation day. Also reservations must be done before 10.30 oclock if reservation in the same day. After 10.30 AM only callings will be taken for reservation +35863177773. Thank you!


Social Media

PHP Social Stream: There is no feed data to display!

Info

Öppettider:

Måndag: Stängt
Tisdag-Fridag: 10.30 - 18.00
Lördag: 11.00 - 18.00
Söndag: 11.00 - 16.00

Kontakta

Skicka ett meddelande till oss

Kontakta information

+358 6 317 7773

Rauhankatu 16, 65100 Vaasa